Safety Tips verbranding door zon

1 juli 2024

☀️ 𝗪𝗮𝗮𝗿𝗼𝗺 𝘇𝗼𝗻𝗻𝗲𝗯𝗿𝗮𝗻𝗱 𝘀𝗺𝗲𝗿𝗲𝗻 𝗲𝘀𝘀𝗲𝗻𝘁𝗶𝗲𝗲𝗹 𝗶𝘀 𝗲𝗻 𝘄𝗮𝘁 𝘁𝗲 𝗱𝗼𝗲𝗻 𝗯𝗶𝗷 𝘃𝗲𝗿𝗯𝗿𝗮𝗻𝗱𝗶𝗻𝗴 ☀️

Als opleider in BHV en EHBO weten we hoe belangrijk het is om goed voor jezelf te zorgen, vooral tijdens de zomermaanden. Zonnebrandcrème is niet alleen een luxe, maar een noodzakelijke bescherming tegen de schadelijke effecten van UV-straling. Hier zijn een paar redenen waarom je altijd zonnebrandcrème moet smeren en wat je moet doen als je toch verbrand bent:

Waarom zonnebrandcrème smeren?

Voorkomen van pijnlijke verbranding: Zonnebrand kan pijnlijk en onaangenaam zijn. Het gebruik van zonnebrandcrème helpt je om verbranding te voorkomen, zodat je zonder zorgen van de zon kunt genieten.

Voorkomen van vroegtijdige veroudering: UV-straling kan leiden tot vroegtijdige huidveroudering, zoals rimpels en pigmentvlekken. Door zonnebrandcrème te gebruiken, houd je je huid langer jong en gezond.

Bescherming tegen huidkanker: Regelmatige blootstelling aan de zon zonder bescherming verhoogt het risico op huidkanker aanzienlijk. Zonnebrandcrème helpt dit risico te verminderen door je huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen.

Wat te doen als je toch verbrand bent?

Koel de huid: Breng direct een koele, vochtige doek aan op de verbrande huid om de hitte eruit te halen. Je kunt ook een lauwe douche nemen, maar vermijd ijskoud water, omdat dit de huid kan irriteren.

Hydrateer: Verbrande huid droogt snel uit, dus het is belangrijk om veel water te drinken om gehydrateerd te blijven. Gebruik ook een milde, hydraterende lotion om de huid te helpen herstellen.

Vermijd verdere blootstelling: Blijf uit de zon totdat je huid volledig is genezen. Draag beschermende kleding en blijf zoveel mogelijk in de schaduw. Blijf uw huid hydrateren ook in de schaduw is er de mogelijkheid om een verbranding op te lopen.

Gebruik Aloë Vera of aftersun: Deze producten helpen om de huid te kalmeren en te genezen. Ze kunnen de roodheid en pijn verminderen.

Alcohol gebruik en zonnebaden: Natuurlijk is het erg gezellig aan het strand in de zon. Zeker als je met vrienden gaat. Maar weet ook dat bij overmatig alcohol gebruik je jezelf uitdroogt. Hierdoor neemt de kans op een zonnesteek toe. Blijk daarom goed smeren met zonnebrand en drink met mate. Een zonnesteek kan leiden tot een shock.

Let op symptomen van ernstige verbranding: Als je blaren krijgt, koorts ontwikkelt, of ernstige pijn hebt, zoek dan medische hulp. Ernstige zonnebrand kan behandeling door een professional vereisen.

Neem contact op

Waarmee kunnen wij u helpen?

Neem contact op